Българският национален отбор за младежи до 20 години показа страхотен дух и бе на крачка от това да направи обрат, но не успя да се класира на полуфинал на Европейското първенство, Дивизия Б, в Тбилиси.

Нашите си направиха мача труден след слабо първо полувреме и изоставане с двуцифрена разлика, но се върнаха през второто полувреме и малко не стигна за пълен обрат. Финландия спечели в края с 67:64, като показа повече свежест и концентрация от наказателната линия. Така в битка за място на финала скандинавците ще се изправят срещу борбения тим на Исландия, който изненадващо сложи край на серията без загуба на Швеция. В другия полуфинал Сърбия ще спори с Естония.

Нашите започнаха със серия 2-12 и до края на първата част финландците успяха да увеличат разликата до 12 точки. Втората част бе слабо резултатна и равна. Чак след почивката българите показаха какво могат в защита и спечелиха с 19:9. Нашите момчета изравниха за първи път в началото на последната четвърт, но две тройки на съперника отново пратиха скандинавците напред. Драмата на терена се запази до края. 3 минути преди края финландците водеха с 3 точки, а при оставащи 2:20 Васил Попов изравни с първия си кош в мача. Съперникът отново поведе, а с няколко изпуснати стрелби от наказателната линия българите пропуснаха шанса да се класират на полуфинал на този форум за първи път от 2015 г.

Тимът ни спечели борбата, но пропусна 14 от 29 от фаула. Емил Стоилов изигра нов феноменален мач и за 38 минути на терена завърши с 14 точки и 17 борби за дабъл дабъл и коефициент от 25. Константин Костадинов отново игра цял мач без смяна и също записа дабъл-дабъл от 14 точки и 11 борби. Отлично включване от пейката направи Михаил Комбаков, който наниза 12 точки и направи 6 асистенции. Рожденикът днес Георги Герганов завърши с 10 точки. Следващият съперник на отбора ни за разпределение на местата от 5 до 8 ще е Швеция.