Баскетболната националка Цветомира Шаренкапова заяви, че се надява представителния ни отбор да успее в европейските квалификации. Шаренкапова стана шампионка с отбора да Дунав 8806 и сподели, че серията за титлата е била много оспорвана.

„Цялата финална серия беше уникално оспорвана, а последният мач беше с голям заряд и отговорност. Левски показа много добра игра и ни затрудни максимално, а ние сякаш разгърнахме потенциала си на финала и победихме по-лесно. Смятам, че имахме и повече опит, с два златни дубъла зад гърба ни. Атмосферата в препълнената зала отново беше неописуема. Какво по-хубаво от това да спечелиш заради всички тези фенове, които ни подкрепят цял сезон. Това е най-малкото, което можехме да направим за тях“, сподели Цуми Шаренкапова в блога си в superbasket.bg.

„Единственото нещо, което не ми хареса беше, че бях принудена да гледам отстрани и не можех да помогна на съотборничките си. След като в четвъртия мач получих контузия в рамото, се наложи да стоя с шина 20 дни. Но нито една травма и болка, които съм имала не могат да се сравнят с удоволствието, което изпитах след този мач и медала, който висеше на врата ми. Най-неприятното нещо, за един спортист е контузията. Да имаш желание да правиш това, което обичаш, но да нямаш физическа възможност е убийствено“, коментира още Шаренкапова и добави:

„За мое щастие, нямаше нищо сериозно и вече съм по-добре. Тренирам с националния отбор и се подготвяме за квалификациите след един месец. За сега всичко върви добре. Атмосферата в отбора е чудесна, всички момичета са уникални характери и професионалистки и се разбираме. Смятам, че това е най-важното за един отбор и ще довършим това, което не успяхме миналото лято и ще се класираме за Европейско първенство.“