Екзотиката за волейболистките ни на аржентинска земя продължи с тренировка и мач в зала, в която свободно си летят гълъби и лястовици. Така е в град Хухуй, където е втората контролна среща на българките с тима на домакините. Мачът е днес от 20:00 часа местно време (2 ч наше време). Съоръжението е с трибуни за около 2000 души, като се очаква всички места да бъдат заети. Има обаче и много прозорци, някои от които отворени, и от там птиците свободно си влизат и излизат.

При една от тренировките на нашите в предишния град от турнето – Олавария, улично куче влезе необeзпокоявано на терена и дори потича с националките.

И в Хухуй е пълно с бездомни четириноги, но поне не влизат на игрището.

Отборът на треньора Иван Сеферинов направи и сутрешна тренировка във фитнес, като заради обстановката в града, която е дори опасна на пръв поглед, момичетата не си показват носа извън хотела, автобуса и залите. В Олавария можеха без притеснения да разгледат близките улици, но в Хухуй не е така.
 
Наравно със съотборничките си тренира разпределителката Лора Китипова, която страдаше от вирусно заболяване. Най-вероятно обаче тя ще остане резерва и във втория мач.

Постигната е договорка, какъвто и да е резултатът да се играят 5 гейма, като се очаква на терена да се изявят всички състезателки. Съглашение бе постигнато и преди сблъсъка на игрището - от лагерите на двата тима създадоха общ фронт срещу... организаторите от Аржентинската волейболна федерация. 

Изпратено бе писмо по електронната поща от ръководствата на отборите с настояване да се дадат указания в ресторанта да не се сервират предимно макаронени изделия, каквито се опитват да налагат готвачите в спа хотела.