Треньорът на волейболния национален отбор Пламен Константинов заяви след загубата от Канада, че съперникът е бил по-подготвен игрово.

„Отборът на Канада показа, че по-подготвен игрово от нас. Започнахме с един състав, а завършихме с друг. Смените се включиха добре, но закъснях с тях. Канада ни превъзхождаше в два основни елемента – блокада и сервис. При началния удар не би трябвало да е така“, сподели Константинов.

„Включването на Георги Братоев и Тодор Алексиев наистина бе добро, но късно за това завръщане. Първоначално не исках да правя такива промени в състава, защото с единия ще играем в Световната лига, а с другия на европейските олимпийски игри в Баку. Предприех смените, защото не исках без борба да загубим и по този начин да дадем предимство на съперника“, добави селекционерът.

Ще гледаме отново запис на мача и тогава ще преценя с какъв състав ще играе България утре. Причината е, че ако загубим два пъти от канадците, с това им даваме предимство за класиране на финалите във Варна, защото битката за участие в тях ще бъде между Канада и Аржентина, тъй като Куба е крачка назад. Доволен съм от разпределителя Любомир Агонцев. Проблемът не беше в него“, каза още Пламен Константинов.