Тодор Стойков сложи край на кариерата си в националния отбор на България по баскетбол след края на участието на тима ни на Евро 2009. Капитанът на „трикольорите” ни обяви след срещата с Литва, че е изиграл последния си мач с екипа на България.

„Това беше последният ми мач за националния отбор. Не, не. Обмислено е решението ми. Мисля, че достатъчно играх. Досега никога не съм спирал, никога не съм пропускал, нито един мач от 14 години, но мисля, че е време лятото и аз да почивам. Давам път на младите. Пини знае за решението ми, както и всички останали”, сподели Тодор Стойков.

„Говорихме, но явно това са реалностите. 30 минути стояхме равностойно, опитахме се да дадем всичко от себе си. Видя се, че имахме желание. Това е турнирна битка.

Излязохме да покажем на какво сме способни и се видя, че много неща не ни достигат. Радваме се че бяхме тук и дадохме всичко от себе си в тези мачове. Ще се правят анализи и ще получим може би упреци”, добави още капитанът на националния ни тим, който сложи край на кариерата си в националния тим.