Четирима нови членове влязоха в Управителния съвет на ФК „Шумен 2010” с решение на Общото събрание, което бе проведено днес.

В ръководния орган на футболния клуб единодушно бе приет Серджо Борго, който е представител на италианските инвеститори в клуба и ще поеме функциите на изпълнителен и технически директор. Борго присъства на Общото събрание.

Освен него, също единодушно, събранието реши в УС да влязат още строителният предприемач Даниел Янчев, чиято фирма в момента извършва ремонта на стадион „Панайот Волов”, Красен Кръстев - човекът, който е връзката на Шумен с италианските спонсори и Стойко Стойков-Чочо - едно от известните имена на шуменския футбол от недалечното минало.

В УС местата си запазват досегашните членове: Георги Георгиев - президент на ФК „Шумен 2010”, Параскев Параскевов, Николай Илиев, Диян Райчев и Цоньо Василев.

Преди да започне събранието на ФК „Шумен 2010”, президентът Георги Георгиев увери, че намеренията за възстановяването на футбола в Шумен са сериозни. На въпрос с какви темпове върви ремонта на стадиона, Георгиев заяви, че е уверен, че„Шумен” ще играе първия си домакински мач на своя стадион.

Президентът на „Шумен” обясни и че Община Шумен подкрепя изцяло проекта за възстановяването на футбола в града и изграждането на детско-юношеска школа и че в това отношение кметът и администрацията са изявили готовност да помагат според възможностите си.