„Арена Созопол” ще се гордее с двойно по-силно осветление от новия футболен сезон. Настоящата мощност е 850 лукса, а в писмо БФС настоява да станат 1 200, за да може да има телевизионни излъчвания на мачове.

Изпълнителният директор и старши треньор на ФК Созопол Румен Димов обаче вдига летвата още по-високо. Той иска лампите на стадиона да излъчват 1 580 лукса. Силата е максимална според изискванията на Шампионската лига и Лига Европа.

Така „Арена Созопол” ще може да домакинства на международни двубои от най-високо ниво като например официални и приятелски срещи между национални отбори, които ще се предават по телевизията.

Веднага след контролата в сряда вечер с Борислав Първомай /5:0/ специалисти от бургаска фирма направиха замервания на светлината, която излъчват 32-те вани от четирите стълба по ъглите на стадиона.

Предстои да бъде поставено допълнително осветление. То ще бъде разположено на козирките на източната и западната трибуна по модела, който се прилага в Англия.

С новите лампи „Арена Созопол” ще грее два пъти по-силно в името на безпрепятствените телевизионни излъчвания.

Румен Димов е поставил на фирмата срок за изпълнение до 10 август, но специалистите са дали обещание, че ще бъдат готови още на 7-ми.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.