Антонио Реки и Серджо Борго са италианците, които стават спонсори на ФК Шумен. Серджо Борго ще заеме поста изпълнителен директор в клуба. Президент на “Шумен” остава досегашния Георги Георгиев.

Началният бюджет е 1 милион за инвестиции в стадиона и мъжкия отбор и детско-юношеската школа. Но това не е точната сума, която Антонио Реки е готов да вложи в шуменския футбол.

“Първата абонаментна карта на ФК Шумен ще бъде на мое име и ще ми струва 500 хиляди лева”, заяви Реки пред журналисти. След това италианецът обясни и защо е избрал града:

“Защо Шумен? Тук намерих климат, който ми хареса и допадна. Търсени сме от много клубове в България, които искаха да ни спечелят. Но Шумен ми легна на сърцето. Днес в Шумен тръгва нов курс, нов проект в спорта. Сериозно ще подходим към този проект, защото град като Шумен заслужава да има голям футбол. Ние сме длъжни да направим Шумен център на Североизточна България по отношение на детско-юношеската школа. Идвам с твърдото намерение да инвестирам Надявам се с помощта на Енрико Пичони да изградим силен отбор.

Отборът, който ще играе в “Б” група ще бъде финансово стабилен. Няма място за притеснения. На 11 август ние ще имаме един готов отбор, който е готов да побеждава”, завърши Антонио Реки.

Местните футболисти на Шумен ще се съберат още през тази седмица, като тренировките ще бъдат водени от Сашо Димов. В началото на следващата седмица подготовката на отбора ще бъде започната от Енрико Пичони. В следващите две седмици в Шумен се очаква да преминат доста футболисти, които ще бъдат селектирани за представителния тим. Първата контрола на ”Шумен” ще бъде с “Видима-Раковски” на 14 юли.