Ботев (Пловдив) ще преотстъпи трима от своите млади футболисти в състава на Левски (Карлово). Новият член на "Б" група ще бъде подсилен от юношите Радослав Апостолов, Георги Купенов и Исмет Рамадан.

Тримата ще трупат игрови опит във втория ешелон до края на есенния полусезон, след което ще се завърнат в "жълто-черния" тим. С преотстъпването на Апостолов, Купенов и Рамадан общият брой на футболистите, които Ботев пуска за обиграване в различни отбори от "Б" група, става шестима. Освен тях под наем ще играят още Борис Тютюков (Витоша Бистрица), Емил Камберов (Оборище) и Рангел Игнатов (Несебър).

Спортният директор на Ботев Георги Марков коментира решението на спортно-техническият щаб с думите: "За тези момчета сега най-важното е да трупат игрови опит, а това може да стане само, когато са на терена. Всички, които сме преотстъпили са талантливи млади футболисти, които имат нужда от изява. За тяхното развитие е далеч по-добре да играят всяка седмица, отколкото да седят на скамейката в Ботев. Вярваме, че мачовете в "Б" група ще ги калят и се надяваме това да проличи през зимата, когато ще се приберат при нас. Юношите са бъдещето на Ботев и затова търсим най-добрите решения за тях".

Футболистите от мъжкия тим на Ботев продължават подготовката си за дербито с Локомотив (Пловдив).