Созопол надви съседите от Несебър с 1:0 в контрола пред повече от 500 зрители. Двата отбора изиграха интересен и динамичен двубой, изпъстрен с множество голови положения и пред двете врати. Само Кристиян Тафраджийски обаче успя да порази мрежата. Той се разписа в 11-ата минута с прострелен дианогален удар в долния десен ъгъл. С поредица от пропуски за домакините „се отличи“ Станимир Баев, а Деян Христов уцели веднъж гредата.

За гостите с изравняване се разминаха Иван Цачев, Джунейт Яшар, Нуретин Пюскюлю и Стамен Ангелов. Отлични спасявания под рамката имаше вратарят на „небесносините“ Мартин Теменлиев, а силно впечатление с изявите си направи 19-годишното ново попълнение Кристиян Пешов от ЦСКА.

Половин отбор не игра за Созопол поради различни здравословни проблеми. Липсваха вратарят Свилен Нотев, Диян Хаджиев, Михаил Георгиев, Мирослав Радев, Мехмедали Мехмедали, Милен Димов и Иван Стоянов.

От трибуните на „Арена Созопол“ победата приветства кметът на Созопол Панайот Рейзи, който е президент на футболния клуб и член на Изпълкома на БФС.