Звездата на националния отбор по волейбол Матей Казийски потвърди намерението си да напусне тима, след като президентът на федерацията инж.Данчо Лазаров не подаде оставка, в посочения от Радостин Стойчев срок.

„Обиден съм от решенията на федерацията и смятам, че техните решения са в ущърб на волейбола и са провокирани от личните цели. Аз лично смятам, че след всичко, което се разигра след първата квалификация, е редно тези хора да си подадат оставката“, сподели Казийски на официална пресконференция, на която Радо Стойчев също обяви, че прекратява взаимоотношенията си с тима, заради настоящото ръководство на федерацията по волейбол.

„Това, което аз мога да направя е да напусна българския национален отбор по волейбол, защото аз не мога да работя с тях и да им имам доверие.“

„Надеждата, че този отбор ще расте и всичко необходимо ще бъде предоставено, не само за националния тим, но и за целия волейбол. Може би това може да стане с нови хора, с нови идеи и желание за работа“, допълни Казийски.