Най-престижната медийна тенис проява Емпорики Медия Мастърс събра на корта този уикенд едни от най-добрите тенисисти сред родните журналисти. Двойката на Дарик радио - Христо Христов и Стефан Нейков, триумфира в надпреварата.

Турнирът се проведе за пета поредна година на обновената тенис база на "Интерхотел Сандански", а след много емоции и истински тенис битки за финала се класираха Христо Христов и Стефан Нейков (Дарик Радио), отстранили издателя Мартин Захариев и Тодор Попов (Ring.bg).

В другият полуфинал Юлия Вълкова (Седмичен Труд) и Георги Гелов победиха синоптичката на БТВ Христина Балинска и Йоана Андреева.

С титлата триумфираха Христов и Нейков, а купите на шампионите бяха връчени от Ани Димитрова, началник управление, маркетинг и реклама в Емпорики Банк.

На турнира присъства и президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков, който в партньорство с Ирина Цонева, взе участие в атрактивен демонстративен мач срещу д-р Петко Димов и Биляна Караманолева.

Наградите за феърплей при мъжете и жените, които бяха връчени по идея на Благовеста и Стефан Цветкови, получиха Орлин Фролошки и юристката на БТВ Жанет Захариева. С приза за самоотверженост на корта, носещ името на Дими от Сленг, бе отличена Весела Лечева.

Наградата за най-атрактивен играч, в памет на Константин Фролошки, бе връчена на Христина Балинска, а Ирина Цонева от БНТ и младата надежда на ТК "Интерхотел Сандански" Велик Христов бяха отличени от списание Geo. Мартин Захариев, който се контузи по време на тежките мачове, получи специален пакет за рехабилитация в хотел в Павел баня.