В събота бе първият ден на Си банк държавното първенство по тенис за журналисти, а въпреки високите температури, настроението и желанието за игра сред колегите бе на високо ниво.

Сред участниците имаше и такива над 80-годишна възраст, които доказаха, че възрастта няма значение. Класните изпълнения също бяха много като журналистите демонстрираха, че освен да коментират и пишат, са добри и на тенис корта.

Добро представяне в надпреварата имаше и Gong.bg в лицето на Емил Евтимов. В оспорвано супердерби на сайтовете Евтимов победи Боян Чулков от Sportal.bg с 6:3. Съперничеството обаче набързо бе забравено, защото двамата се включиха в тандем и в турнира на двойки.

При дамите очаквано силно се представи Йоана Андреева от списание „Хай Ком”, която спечели титлата на сингъл, а с това и правото да представлява България на световното първенство за журналисти през септември. 

Андреева дублира успеха си и в надпреварата на двойки, където заедно с Цвети Гагарова („Канал 3”) победиха силния тандем на Десислава Кулелиева („24 часа”) и Йоана Гочева („Нова телевизия”). Развръзката в мъжката схема ще стане ясна в неделя отново на базата на СК „Дема”. Мачовете стартират в 10.00 часа.