Пилотът Крум Дончев бе гост в специалната поредица на Пресклуб „България“ за българските фаворити по повод тазгодишното рали „България“ 2014. Той сподели пред медиите подробности за подготовката на отбора за най-престижното състезание у нас. Надпреварата отбелязва своето 45-ото издание в периода 18-20 юли.

„Рали „България“ винаги е било едно от любимите ни състезания. Тук е мястото, където можем да отстояваме нашите позиции пред чуждите екипажи. Много ще ми липсва присъствието на Димитър Илиев/ Янаки Янакиев, Петър Гьошев/ Димитър Спасов, Ясен Попов/ Даниел Попов, с които през годините сме правили страхотни битки по етапите, и се надявам да размислят за завръщане в шампионата.

Относно тазгодишната надпревара, започва с 34 км етап, който е най-дългият за състезанието и ще е голямо натоварване, както за автомобилите, така и за екипажите. В тази част от лятото времето е много горещо, навън е между 35-40 градуса, а в автомобилите ни над 60, именно затова състезанието е едно от най-тежките у нас.“, коментира пилота на Глобул Рали Тийм Крум Дончев.