Контузиите във Фиорентина очевидно нямат край, след като и Майка Ричардс получи травма при победата с 3:0 над Динамо Минск в Лига Европа.

Информацията дойде лично от наставника на „виолетовите“ Винченцо Монтела, който упрекна своите играчи в липса на концентрация в определени епизоди от срещата.

„Днес искахме победа, суха мрежа, добро представяне и никакви контузии. За съжаление състоянието на Ричардс тепърво ще бъде оценявано, тъй като той има мускулни проблеми, от каквито е страдал и преди“, заяви наставникът.

„Беше важно да спечелим днес и да се утвърдим на първото място. Изиграхме добър мач, но дадохме прекалено много шансове на опонента заради липса на концентрация. Такива грешки не бива да допускаме втори път, длъжни сме да се подобрим.“

Специалистът не пропусна да отличи младия Федерико Бернардески, който вкара последния гол в мрежата на Динамо. „Той може да играе както като централен нападател, така и като втори такъв. Федерико трябва да се подобри, а ние не можем да искаме всичко веднага от едно 20-годишно момче. Нужно е търпение, защото той има желание да се учи“, завърши Монтела.