Отборът на Фиорентина запази 100-процентовия си актив в груповата фаза на Лига Европа, като в двубой от своята група К надиграха Динамо Минск с 3:0 като гост.

Наставникът на италианците Винченцо Монтела за втори пореден мач от турнира даде шанс на младия Федерико Бернардески и 20-годишният талант не го разочарова.

Резултатът обаче откри не той, а опитният Алберто Акиулани. В 33-ата минута вратарят на белорусите се намеси много лошо при центриране на Хуан Варгас отляво. Топката отиде право у бившия играч на Ливърпул, който с безпощаден шут в горния ляв ъгъл наказа домакините.

Динамо можеше да изравни в края на първата част, когато Игор Стасевич центрира перфектно към Адама Диоманде, ала последният отблизо с глава не успя да намери очертанията на вратата.

В началото на втората част отборът от Минск получи нов шанс, когато в 52-ата Ернан Фигередо получи в наказателното поле, за да прати изстрела си високо над вратата.

Това бе решаващият момент в мача, защото в 61-ата Фиорентина удвои. Давид Писаро се включи отляво по атаката и пусна страхотно подаване, което подмина Бернардески, но на далечната греда дебнеше Йосип Иличич и словенецът не сбърка.

Шест минути по-късно всичко приключи, като Иличич получи на добра позиция за стрелба, но съобрази, че Бернадерски е по-добре пласиран. Бившият играч на Палермо пусна на младока, който прониза долния десен ъгъл на вратата за крайното 3:0.

Така Фиорентина оглавява класирането в групата си с 6 точки от 2 мача, докато Динамо заема последното без спечелена точка. Втори остава отборът на ПАОК с 3 точки, който тази вечер падна с 0:2 при визитата си на третия Гингам.