Наставникът на Рома - Даниеле де Роси, говори пред медиите преди полуфиналния мач-реванш в Лига Европа срещу Байер Леверкузен. „Аспирините“ имат аванс от 2:0 след първия мач на „Олимпико“, но „вълците“ ще се опитат да направят голямо обрат, с който да нанесат първо поражение на германците през сезон.

„Никой няма да получи почивка за нашето пътуване до Бергамо. Пълен фокус върху двубоя в Леверкузен. Оценките, които правя, ще бъдат направени с играчите и клубния лекар, но те няма да бъдат направени с оглед на пътуването до Бергамо. Трябва внимателно да преценим как се справят всички“, заяви Де Роси.

„Този ​​мач е важен за нас и не можем да подценяваме задачата. Искам да поговоря добре с Пауло Дибала, с лекаря, защото искам да разбера цялата ситуация“, каза още той.

Байер Леверкузен наскоро предостави информация на своите привърженици относно информацията около финала на Лига Европа, въпреки че те все още имат да играят втория мач от своя полуфинал в Лига Европа. В отговор Де Роси каза: „Това са грешки, които не са направени от треньорския щаб или от играчите. Това е отговорност на някой друг, билетната каса или който и да е там. Мисля, че отборът и персоналът на Леверкузен са концентрирани върху нашия мач и имам усещането, че ще провалят“.

„Всички сме го виждали, коментирали сме го, но това не ни притеснява, нямаме нужда от повече мотивация“, каза още той.

„Трябва да дадем всичко от себе си в търсенето на голове. Когато не го направихме последния път, беше защото (Байер Леверкузен) бяха твърде добри. Натиснахме добре, създадохме няколко положения. Дори когато настроението и атмосферата паднаха, се стараехме до последно“, заяви Де Роси.