Мениджърът на Ливърпул - Юрген Клоп, е подбрал сходни думи, за да опита да мотивира своя отбор за предстоящия реванш от четвъртфиналите в Лига Европа срещу Аталанта по подобие на грандиозния обрат срещу Барселона в Шампионска лига през 2018/2019. Тогава мърсисайдци загубиха с 0:3 първия мач срещу каталунците, след което взеха елиминацията с победа 4:0 на "Анфийлд", след което триумфираха в надпреварата. Сега, Аталанта победи Ливърпул с 3:0 именно на "Анфийлд", но реваншът този път е на италианска земя, което допълнително затруднява задачата за английския гранд.

“Помня, че тогава има казах, че ако се провалим, нека го направим по най-красивия начин. Сега виждам нещата по същия начин. Искаме да спечелим този мач и за да го направим, трябва да играем добре. Ако играем добре, имаме шанс да спечелим. След това ще видим. След първия мач казах, че и привържениците на Ливърпул, и тези на Аталанта смятат, че всичко е приключило. Сега, седмица по-късно, не мисля, че всички смятат, че нещата са решени”, заяви Клоп.

Какви са приликите от Барселона? Да, това е резултатът, но не и представянето. Играхме в Барселона и се представихме изключително, но загубихме с 0:3. Никой не знаеше как се стигна до такъв резултат. Сега загубихме с 0:3 у дома и гостуваме във втория мач, което е много по-различно”.