Нападателят на френския Олимпик Марсилия Пиер-Емерик Обамеянг заяви след отстраняването на Бенфика и класирането за полуфиналите в Лига Европа, че е уморен, но много щастлив.

"Мисля, че свършихме отлична работа днес. Не беше лесно, но бяхме търпеливи, а това е от голямо значение във възловите двубои, когато трябва да знаеш какво точно да направиш. Отбелязахме гол в 80-ата минута и в крайна сметка случилото е много хубаво за клуба и за града", коментира Обамеянг пред официалния сайт на Европейската футболна централа - УЕФА.

На полуфиналите Олимпик Марсилия ще се изправи срещу италианския Аталанта. Първата среща е на 2 май, а реваншът предстои на 9 май.

По повод гола на Фарис Мумбаня, с който френски тим поведе с 1:0 във втория двубой от четвъртфиналите и изравни общия резултат от двата мача на 2:2, Пиер-Емерик Обамеянг каза: "Това беше огромен момент за него. Много съм щастлив за него, защото знам, че премина през труден период за няколко срещи. Но съм много, много щастлив, че вкара този гол и че продължаваме напред."

"Казах на момчетата, че това ще бъде един от най-големите ни мачове за сезона и ще изрървим пътя докрай, ако победим днес. Имаме доста контузии, но видяхме, че и младите момчета са готови и здрави. Вярваме в тях, а това е хубавото във футбола. Ще бъде трудно, но запазваме вяра", завърши Обамеянг в четвъртък вечер.