Днес, на 9-и май, ще се изиграят двата реванша от полуфиналната фаза на Лига Европа, като ще се разбере кои два отбора ще участват в големия финал на турнира. Аталанта - Марсилия и Байер Леверкузен - Рома са двата двубоя, като и двата не са решени и се очаква да има изключително интересни моменти и сериозна интрига в тях.

Байер Леверкузен е в чудесна форма, като вече стана официално шампион на Германия и е на финал за Купата, а сега ще иска да достигне и последния етап на Лига Европа, за да продължи мечтата си за требъл, в който тимът на Шаби Алонсо може да бъде и непобеден. Германският тим е отелязал 16 гола в последните си 6 мача и определено респектира с нападението си. Леверкузен спечели първия мач с 2:0 и сега ще има комфортен аванс пред собствена публика.

Рома смъкна нивото в последните седмици, като има едва един успех в изминалите пет срещи. Новият наставник на тима Даниеле де Роси определено внесе свежест в състава, но сега "вълците" имат трудната задача да направят обрат, за да си гарантират участие на финала в Лига Европа. Рома има трудности с опазването на вратата си без допуснат гол, като това за последно се случи преди близо месец.

Аталанта е в серия от пет мача без загуба, като тимът успя да отстрани Ливърпул, за да достигне до тази фаза на турнира. Италианският отбор завърши 1:1 с Марсилия във Франция, но сега ще бъде домакин и ще бъде в ролята на фаворит за достигане до мача за трофея. Аталанта е много силен домакин, като има едва две поражения у дома във всички турнири от ноември месец насам.

Марсилия е една от приятните изненади на надпреварата, като в последните си сблъсъци успя да вдигне формата си, тъй като бе в серия от пет поредни загуби във всички турнири, преди да направи поредица от пет поредни двубоя без поражение. Френският тим има голяма вероятност да не играе в европейските клубни турнири догодина, като спечелването на Лига Европа остава единственият вариант за Марсилия.