Байер Леверкузен иска да се възползва от своя "втори шанс" на полуфинал за Лига Европа срещу Рома, след като бе елиминиран от същия отбор на същата фаза през миналата година, обясни треньорът Шаби Алонсо.

"Това е повече от реванш, това е втори шанс, защото елиминирането ни причини болка. Малко не ни достигна миналата година, много неща се промениха оттогава за двата отбора", каза испанският специалист на пресконференцията си.

"Гладни сме, искаме този финал, но ще бъде много интензивен мач", смята Алонсо.

"Рома много се променило от януари, това е изключителен отбор, с много добро качество, с голям треньор", похвали той Де Роси.

Преди първия мач на Олимпийския стадион в Рим в четвъртък Байер Леверкузен е непобеден през сезона, като има в актива си 38 победи и 8 равенства.

Под ръководството на Де Роси Рома се придвижи от девето място в класиренено на пето, като има само 4 загуби във всички турнири.

"Искаме да вземем реванш, всички говорим за това", каза от името на отбора чешкият нападател на Байер Патрик Шик, който изигра два сезона с фланелката на Рома - между 2017 и 2019. / БТА