Самуел Ето'о донесе точката на своя Сампдория в двуоя срещу Емполи от 37-я, предпоследен кръг на Серия А в Италия. Ето'о вкара в 91-ата минута за равенството 1:1 с Емполи, което ознавача, че Сампдория държи здраво седмото място в Италия с 55 точки, на три от шестия Фиорентина, който обаче е с мач по-малко и на 3 от осмия Интер, който е с 52 точки.

Тимът на Емполи пък заема 15-о място във временното класиране в Серия А с 42 точки в актива си, на една от 16-я Удинезе.

Домакините можеха да окрият още в четвъртата минута, но Матиас Весино удари гредата, след като получи фантастичен пас и стреля към вратата на Сампдория. В 31-ата минута Мануел Пукиарели бе намерен добре от съотборник и стреля опасно, но защитник застана на пътя на топката. Пукиарели все пак стигна до попадение в 57-ата минута. 23-годишният нападател получи от Масимо Макароне и преодоля вратаря на гостите за 1:0 в полза на Емполи.

Синиша Михайлович

източник: Gulliver/GettyImages

Воденият от треньора Синиша Михайлович тим на Сампдория опита да върне равенството, като в 76-ата минута Хоакин Кореа овладя отлично топката и шутира, но стражът на Емполи спаси вратата си. В първата минута от добавеното време обаче Луис Муриел пусна към Самуел Ето'о и той вкара долния ляв ъгъл на вратата пазена от Давиде Баси за крайното 1:1.

В последния кръг Сампдория е домакин на Парма, а Емполи гостува на Интер.