Бившият защитник на националния тим на Италия и Ювентус Леонардо Бонучи официално сложи край на бляскавата си 19-годишна състезателна кариера във футбола.

37-годишният Бонучи спечели титлата от Евро 2020 като част от селекцията на Роберто Манчини и отбеляза гол във финала на стадион "Уембли". Футболистът спечели осем титли от Серия А, четири пъти триумфира в Купата на Италия и взе пет Суперкупи на Италия по време на два престоя си в Ювентус.

Бонучи, който също игра още за Интер и Милан, завърши кариерата си в турския Фенербахче.

Той потвърди оттеглянето си в социалните мрежи в сряда вечер с думите: "Като дете мечтаех за история, която ще разкажа, обещавайки си постижения, които да осъществя срещу най-големите, празнувайки и вярвайки през трудностите, изпълнен със смелост. Баща, съотборник, съпруг, футболист."

Леонардо Бонучи записа 502 мача за Ювентус, след като се присъедини от Бари през 2010 година и се завърна в клуба през 2018-а след един сезон в Милан.

"Един играч, който формира огромна част от нашата скорошна история, реши да напусне света на футбола. Леонардо Бонучи реши да се оттегли - съобщение, което ни трогва дълбоко, защото името на Лео е гравирано в историята на Ювентус", казаха от торинския гранд в изявление.

"Сбогувахме се миналия септември, но нишката, която ни свързва, не може да бъде прекъсната. Дори и сега, когато Лео реши да започне нова глава в живота си, за което му желаем само най-доброто", добавиха от Ювентус./ БТА