Полузащитникът Мартен де Роон отпада от състава на Нидерландия за Европейското първенство по футбол това лято в Германия.

Халфът на Аталанта се контузи във финала за Купата на Италия срещу Ювентус преди две седмици и няма да успее да се възстанови за старта на Евро 2024, се казва в изявление на Нидерландската футболна федерация.

Заради контузията де Роон пропусна финала в Лига Европа срещу Байер Леверкузен в Дъблин, който Аталанта спечели с 3:0.

"Не съм си представял такава седмица с толкова възходи и падения в живота си - загубих Купата на Италия, не можах да играя финала в Лига Европа“, каза Де Роон в социалните мрежи.

"Оказа се, че не мога да играя и на Евро 2024, но ще го преодолея, ще гледам отбора и приятелите си като фен, но моментът е много труден за мен", добави той.

Де Роон има 42 мача за Нидерландия, участвайки в последното Европейско и Световното първенство в Катар.

Селекционерът на Нидерландия Роналд Куман ще обяви окончателния състав за Евро 2024 в сряда. След оттеглянето на Де Роон предварителният списък се състои от 29 играчи, като трима ще бъдат извадени от окончателния състав.

Отборът се събра в понеделник за първата си тренировка, като Куинтен Тимбер тренира отделно от останалите, тъй като полузащитникът на Фейенорд все още лекува контузия.

В навечерието на турнира в Германия нидерландците ще играят контролни мачове срещу Канада и Исландия следващата седмица.

БТА