Ювентус иска да привлече английският футболист Мейсън Грийнууд, съобщи "Гадзета дело спорт". "Бианконерите" се класираха за Шампионска лига, след като завършиха на трето място в първенството на Италия.  Ръководството е заявило, че тимът трябва да е по-активен на трансферния пазар, за да се представи на ниво през следващия сезон.

Една от големите цели е 22-годишният нападател Грийнууд. Футболистът е собственост на Манчестър Юнайтед, но през изминалата кампания игра под наем в състава на Хетафе, като отбеляза 10 попадения в 36 мача. Пазараната му цена е 15 милиона евро, но от Ювентус ще се опитат да спечелят подписа му срещу 10 милиона.

Гринйнууд е юноша на "червените дяволи". Той направи дебют за гранда от Манчестър през сезон 2018/19. Англичанинът бързо се превърна в звезда, като в рамките на пет сезон записа 129 мача и реализира 35 гола. През 2022 година бе аресутван по обвинение в домашно насилие, но по-късно властите го пуснаха на свобода. Случаят придоби широк отзвук в цяла Европа и принуди ръководните органи в Манчестър Юнайтед да извадят талантливото крило от селекцията.