Треньорът на Фиорентина Винченцо Италиано потвърди, че напуска клуба от Серия А след победа на тима над Аталанта снощи.

Фиорентина спечели с 3:2 в последния си мач от кампанията след две попадения на Андреа Белоти. Двубоят се проведе седмица след приключването на сезон 2023/2024 в Серия А за останалите клубове.

Мачът беше отложен през март, след като генералният мениджър на Фиорентина Джо Бароне беше приет в болница след сърдечен удар един ден преди да почине.

"Всички заедно взехме това окончателно решение не толкова отдавна", каза Италиано на пресконференция.

"Мисля, че е правилно, предвид всички дискусии, които проведохме. Стигнахме до определена точка, в която трябва да се разделим. Убеден съм, че който и да пристигне тук, ще може да продължи пътя. Надявам се, че съм оставил нещо положителни, бяха три положителни години", добави той.

"Единствено съжалявам, че не взехме трофея в Лигата на конференциите, но както ми каза мениджърът на Аталанта Джан Пиеро Гасперини, пътя си заслужава и ще бъде запомнен", заяви още Италиано.

Олимпиакос победи Фиорентина с 1:0 след продължения на финала в сряда.

"Бих играл отново Олимпиакос и Фиорентина да играят отново тази вечер, защото всички бяхме убедени, че можем да ги победим. Всички вярвахме, че можем да стигнем до титлата, но не успяхме", коментира той.

Италиано пристигна във Фиорентина през 2021-а, като ги изведе до два финала в Лигата на конференциите и до финала за Купата на Италия през 2023-а, който загубиха с 1:2 от Интер.

Тимът завърши осми в Серия А този сезон и ще играе в плейофите на Лигата на конференциите през следващата кампания.