С два гола на Андреа Белоти тимът на Фиорентина победи Аталанта с 3:2 в отложена среща от 29-ия кръг на Серия А, с която официално беше сложен край на сезона в италианския футбол. Мачът трябваше да се проведе през март, но беше отложен заради сърдечния удар, който получи директорът на Фиорентина Джо Бароне, който по-късно и почина.

И двата отбора играха финали в Европа, но неизмерно по-щастливи бяха домакините от Бергамо. Днес и петте гола паднаха през първото полувреме, като още до 19-ата минута резултатът беше 2:1 за гостите от Флоренция.

Още в 6-ата минута Андреа Белоти вкара с летящ плонж с глава от ляво, след като Гаетано Кастровили проби от ляво и му центрира. Аталанта мигновено отговори чрез героя от финала в Лига Европа Адемола Лукман, който перфектно намери топката след хитър пас на Шарл де Кателаере. Нигериецът напредна и с прецизен удар не остави шанс на вратаря-дебютант Томазо Мартинели. Но Фиорентина отново излезе напред, след като Кристиано Бираги от ляво намери Нико Гонсалес извън наказателното поле. Аржентинецът с мощно воле прати топката до гредата – 1:2. Веднага след като вкара, Нико Гонсалес отиде до феновете на Фиорентина и се извини за загубения финал от Олимпиакос.

Но в 32-ата минута домакините пак вкараха за равенство. 20-годишният централен бранител Джорджо Скалвини получи от Лукман и с десния крак прониза Мартинели от ъгъла на наказателното поле. Но това беше единствената добра новина за младия футболист, който се контузи в коляното и има съмнения, че травмата е тежка и касаеща връзки и менискус. В последната минута на първата част Белоти вкара втория си гол, като топката дойде при него, отбила се след изпълнение на ъглов удар.

През второто полувреме Нико Гонсалес можеше да вкара своя втори гол за гостите, но летящата под гредата топка беше избита от вратаря Марко Карнесеки. Джанлука Скамака можеше да изравни в края на срещата, но този път вратарят Мартинели с блестящ скок спаси мрежата на Фиорентина. /БТА