Отборът на Емполи запази елитния си статут в Серия А.  „Сините” се добраха до изключително драматична победа над Рома в последния кръг на шампионата, която им осигури елитен футбол и през новия сезон. Домакините се наложиха с 2:1, а успехът дойде в 93-ата минута, когато падна и победния гол, дело на М’Байе Нианг.

Каснселиери откри за Емполи още в 13-ата минута, а няколко по-късно Рома изравни чрез Кристанте. Неговото попадение обаче бе отменено след преглед на ситуацията с ВАР. Гостите все пак стигнаха до 1:1 в продължението на първата част, когато точен бе Хусем Ауар.

Развръзката в срещата бе запазена за сетния миг. М’Байе Нианг се превърна в герой за своите, осигурявайки победата на домакините в 93-ата минута, а с това и оставането на тима в Серия А.

В същото време Фрозиноне загуби домакинството си на Удинезе и се прости с надеждите си за оцеляване. През новия сезон тимът официално ще играе във второто ниво на италианския футбол. Там ще продължат още Сасуоло и Салернитана.

Шампионът Интер завърши кампанията с равенство 2:2 срещу Верона, докато Лацио също стигна само до хикс срещу Сасуоло.

През новия сезон Италия ще има цели пет представителя в Шампионска лига. Това са тимовете на Интер, Милан, Ювентус, Аталанта и Болоня. В Лига Европа ще се състезават римските Рома и Лацио, докато в Лига на конференциите тимът на Фиорентина.