Трима от емблематичните футболисти на Лацио през последните години напускат отбора след края на сезона. Това са Фелипе Андерсон, Луис Алберто и Педро, съобщава вестник "Гадзета дело Спорт", като те изиграха последния си мач за тима срещу Сасуоло. 

"Лацио ме прие и ми даде всичко, горд съм, че бях част от огромната история на клуба. Завинаги ще остане в сърцето ми. Това, че изживях осем години с тифозите на тима ме направи по-добър човек. Винаги ще бъде един от вас", написа на прощаване бразилецът Фелипе Андерсон в социалните мрежи. Той изигра 326 мача с 58 гола за "бианкочелестите". 31-годишният бразилец се връща в родината си, където ще играе за Палмейрас.

Испанецът Луис Алберто обяви намерението си да напусна Лацио преди месец, въпреки договора до 2028 година, като италианският клуб иска 15 милиона евро за негов трансфер. Той също има 8 сезона, 307 мача и 52 гола за отбора.

Педро пристигна в Лацио през 2021 от Рома, като оттогава има 132 мача и 20 гола за "орлите". Договорът на 36-годишния бивш футболист на Барселона изтича и вероятно няма да бъде подновен./ БТА