Кремонезе и Венеция не успяха да се победят и завършиха при нулево равенство в първия двубой от баражите за последното място в италианската Серия А през следващия сезон. Българският национал Валентин Антов стартира като титуляр за домакините, като получи схващане в 83-ата минута, когато бе заменен от Лука Локошвили.

Двубоят започна с натиск от страна на домакините, а в 29-ата минута Масимо Кода получи топката в наказателното поле на Венеция, като отправи мощен удар, който обаче бе отразен от Йесе Йоронен. Две минути по-късно Кристиан Буонаиуто се възползва от рикоширала топка в наказателното поле на Венеция и отправи мощен удар, но отново Йоронен отрази.

В 35-ата минута Буонаиуто направи страхотен рейд, който завърши с удар, но отново стражът на Венеция отрази.

Гостите започнаха по-активно второто полувреме и три минути след почивката Николас Пиерини стреля директно от пряк свободен удар, но топката рикошира право в напречната греда на вратата, пазена от Джанлука Саро.

В 78-ата минута Лука Занимакия получи топката и стреля от границата на наказателното поле на Венеция, насочвайки топката в долния десен ъгъл на вратата, но Йоронен отново се намеси и отрази.

До края на двубоя Даниел Чиофани имаше шанс да отбележи, когато стреля в наказателното поле на гостите, но за пореден път Йоронен бе на висота, като направи страхотно спасяване, за да запази паритета.

След нулевото равенство на „Джовани Дзини“ в Кремона, интригата ще се разплете в реванша на 2 юни на стадион „Пиерлуиджи Пенцо“ във Венеция от 21:30 часа българско време.