Отборът на Кремонезе загуби с 0:1 от Венеция във втория мач от плейофа за влизане в Серия А. Първата среща завърши при резултат 0:0, а днес Венеция си подсигури място в италианския елит.

Българският национал Валентин Антов започна като титуляр за Кремонезе и остана на терена до 86-ата минута. 

Първата по-добра възможност се откри именно пред гостите, като в 10-ата минута Леонардо Серникола стреля от границата на наказателното поле, а топката мина до десния страничен стълб.

В 23-ата минута пък падна и едниственото попадение. То бе дело на Кристиан Гюткяер, който вкара страхотен гол с шут от ръба на пеналтерията.

Кремонезе имаше сериозни претенции за дузпа в 60-ата минута след единоборство в наказателното на домакините. Първоначално съдията Симоне Соца остави играта да продължи, но след това бе повикан от ВАР да прегледа положението. В крайна сметка реферът не отсъди дузпа за Кремонезе.

Последваха няколко ситуации пред вратата на Венеция, като удар на Микеле Колоколо профуча встрани от лявата греда в 67-ата минута. Пет по-късно пък Йесе Йоронен направи отлично спасяване, за да откаже Сесар Файети.

В 82-ата минута пък Микеле Кастанети насочи хубав удар под гредата, но стражът на домакините отново направи решителна намеса.