Капитанът на Интер Лаутаро Мартинес най-после ще подпише нов договор с клуба, предават италианските медии. Преговорите между двете страни се проточиха с месеци, но в крайна сметка те са постигнали споразумение по време на среща между агента на футболиста и ръководството, която се е състояла вчера.

Така скоро се очаква Мартинес да сложи подпис върху контракт до лятото на 2029 година или с три сезона по-дълъг от настоящия договор. Очаква се годишната му заплата да бъде в размер на 9 млн. евро, като с бонусите тя може да достигне поне 10 млн. Освен това няма откупна крауза в споразумението, като тази тема не е била обсъждана в нито един момент.

Нападателят се присъедини към "нерадзурите" през 2018 година с трансфер от родния си Расинг Клуб. Под ръководството на Лучано Спалети, Антонио Конте и Симоне Индзаги той изигра общо 282 мача със 129 гоба и 43 асистенции във всички турнири. През тази кампания аржентинският национал за първи път си заслужи приза "Капоканониере" за водещ реализатор в Серия "А" със своите 23 попадения. Същото така 25-годишният играч беше избран за Играч на сезона в италианския елит. Спечелените му трофеи с миланския гранд са две титли в серия "А", две Купи на Италия и три суперкупи на страната.