Не липсваха драматични моменти в последния кръг на Серия А. Съставът на Удинезе успя да запази своето място в елита, въпреки трудния сезон, след като спечели гостуването си на Фрозиноне с 1:0. От своя страна, Емполи отбеляза победен гол срещу Рома в добавеното време на срещата и успя да се спаси по изключително драматичен начин. Победата за тима на Давиде Никола изпрати състава на Фрозиноне в серия Б през идния сезон.
 
След оставането на Удинезе в Серия А, феновете на „зебрите“ могат да дишат по-спокойно, но бъдещето на Фабио Канаваро остава неясно. Това призна и наставникът след победата срещу Фрозиноне, като световният шампион с Италия даде ясно да се разбере, че тепърва предстоят разговори между него и ръководството. 
 
„Не е никак лесно да се работи в Удинезе, защото клубът бе изправен пред изключително трудна ситуация. Водих отбора в 5 мача и заедно с моя екип единствено можем да бъдем горди от представянето на футболистите. Няма как изведнъж да променим всичко, но радващото е, че целта е изпълнена и отборът запази мястото си в елита.
 
Не знам дали ще остана и през новия сезон, тепърва ще разговаряме с шефовете и трябва да видим каква стратегия има за бъдещето на клуба. Откакто съм тук, работих изключително отдадено, за да спасим Удинезе и е чудесно, че се справихме с общи усилия. Не мога да дам каквито и да е гаранции, ще взема решение след срещата с ръководството", каза Канаваро.