Голмайсторът на Милан Оливие Жиру, който преминава в Лос Анджелис, ще липсва "на и извън терена" на отбора, заяви капитанът на "росонерите" Давиде Калабрия, предаде АФП.

Френският национал ще изиграе последния си мач за Милан срещу Рома в контрола в австралийския град Пърт в петък пред 50 000 зрители.

37-годишният нападател, който е голмайстор в историята на националния тим на Франция с 57 попадения, ще се присъедини към Лос Анджелис ФК следващия сезон и ще преустанови участието си за "петлите" след Евро 2024.

Getty/Gulliver images
32 снимки

"Става дума за лидер на и извън терена, особено извън терена", обясни Калабрия.

"Той ме подкрепяше изцяло. Много ще ми липсва, но съм щастлив, че ще изкараме няколко дни заедно, за да отпразнуваме напускането му", каза още крайният защитник.

Жиру, който има голям принос за спечелването на титлата през 2019 година, не е единственият напускащ Милан след края на сезона. Треньорът Стефано Пиоли, чийто договор приключваше през 2025 година, също си тръгна след края на сезона след 4 години и половина начело на отбора. Той може да бъде заменен от португалеца Пауло Фонсека, който досега беше начело на френския Лил. / БТА