Новият селекционер на България Ивайло Петев се изрази оптимистично за бъдещето на националния отбор. Според него футболисти има, но трябва да бъде създаден отбор.

"България е футболна нация, имали сме футболисти и пак ще имаме. До голяма степен това, че нямаме класиране на голям форум, малко или много оказва влияние", каза Петев в "Шоуто на Слави".

"Относно базите, основното нещо на нашия футбол, без помощта на държавата няма как да се случи, основното нещо са базите. да имаме поле тези наши млади футболисти да се развиват и един ден националният отбор да бъде този, който беше преди 20 години. Без това нещо няма как."

"Ние сме талантлива нация не само във футбола и не трябва да пренебрегваме това нещо. Не мисля, че нямаме футболисти. Имаме футболисти, трябва да направим отбор."

Относно престоя си начело на АЕЛ Лимасол в Кипър, Петев сподели: "Това, което направихме съм изключително горд, един гол не ни достигна да станем шампиони. Това не е от водещите отбори в Кипър и когато отидох, отборът беше на шесто място в класирането."

"Ако трябва да бъда честен, имаше изключително голямо уважение към мен, за което съм горд. Постигнал съм си го с работата, да се появи българското знаме на нашия стадион не е никак малко."

А дали наистина България може да победи Италия и Хърватия? "Аз съм много голямо оптимист. Не е невъзможно, това не е футболът преди 10-15 години. Сега шансовете са много изравнени. Аз мисля по този начин. За да се класираш на голямо първенство, трябва да биеш преките си конкуренти. Когато загубиш, трябва да загубиш достойно."

Петев бе попитан и за злополучното му представяне като треньор на Левски: "Не очаквах такова нещо, половин час преди това дълго преговаряхме с всички ръководни органи на Левски. Това не са фенове на Левски. Това можеше да навреди на моята кариера, но в случая ми помогна."

"Аз знам, че тази цялата случка беше дирижирана и съжалявам, че органите на реда не си свършиха работата. Това не са фенове на Левски, всичко беше една сценка в рамките на 2-3 минути."

"Почувствах се много горд, за мен е чест да водя националния отбор. Това е много висока оценка за моята работа. Аз нямах опит и когато Лудогорец влезе в А група", отговори Петев на критиките на Иван Вуцов, че няма опит, за да води националния отбор.

За финал специалистът пожела успех на Стойчо Стоев в Левски и си пожела пълен стадион за своя дебют срещу Италия на 28 март.