Въпреки че словенският национален отбор по футбол остана непобеден в единадесети пореден мач в Стожице, селекционерът на Словения Матияж Кек не беше доволен от равенството срещу България (1:1) в последния подготвителен мач преди заминаването за Европейското първенство. Той добави, че позитивите в играта са били малко, а България е била подходящ съперник, за да тества някои неща за срещата със Сърбия. И това беше подчертано на пресконференцията.

"Мач, който трябваше да изиграем, макар и в неподходящ момент. Все пак някаква имитация на това, което ни очаква във втория кръг на Европейското първенство. Някои неща бяха добри, други - не. Но също както срещу Армения преди четири дни, и днес липсваше динамика, скорост, агресия. Но някои от футболистите са в много стабилна форма, така че съм сигурен, че след осем дни ще бъдем добре“, каза Матияж Кек след мача с България и равенството, което сe получи днес.

Снимки: Startphoto.bg
82 снимки

Словенският треньор не остана доволен от резултата най-вече заради това, което се случи през второто полувреме. Той направи много смени, но отборът му не успя да вдигне темпото.

"Аз искам да спечеля, когато и да е. Така че равенството не е добре. Днес не успяхме в последните десет минути, въпреки че направихме шест смени. Това бяха свежи играчи, но всичко беше на 80, 90 процента, което не е добре. Повече се притеснявам от контузиите на хората, които днес не взеха участие. Ще изчакам два-три дни, иначе ще трябва да сменя тези хора. Без тренировки не става“, честен бе Кек и след това разкритикува своите хора за ранния допуснат гол.

Снимки: Gulliver/GettyImages
32 снимки

"Противникът беше достатъчно добър, за да ни предизвика. След като направихме малко глупости, вкараха ни гол още в първите минути, но пък бързо се върнахме. Важно е Шешко да играе, след като имаше контузия, но Стоянович, Блажич и Вербич не взеха участие, така че ротацията не е такава, каквато планирах.  Но да го разгледаме като възможност за другите да се покажат.

След това го попитаха и как приема новия местен рекорд за 11 поредни мача като домакин без поражение: Всяка серия означава нещо. Да не губя толкова дълго време тук е добре, но аз искам да спечеля. Мога да приема този равен резултат като тренировка, която показа, че трябва да вдигнем някои неща на по-високо ниво“, завърши селекционерът на Словения. / БТА