Капитанът на националния отбор на България Кирил Десподов коментира целите на "лъвовете" пред DIEMA SPORT. Офанзивният футболист сподели и какво коства да се занимаваш с този спорт, както и мнението му за новия наставник на България Илиан Илиев.

"Направихме добър мач с Румъния. Успяхме да неутрализираме техните атаки и да сведем до минимум ситуациите пред нашата врата, за да не може противникът да отбележи гол. Опитахме се да създадем положения, не успяхме някои от ситуациите да изиграем по най-добрия начин. Румъния не успя да ни надиграе. Това е сериозен отбор, който ще играе на Европейското първенство и имат изключително добри футболисти, но това бе едно добро представяне от наша страна", започна той.

"Нямаме победа в последните мачове, като изключим Танзания, но направихме равни резултати срещу много сериозни съперници – Сърбия, Унгария и сега срещу Румъния. Вървим в правилната посока, градим и се надяваме това да ни донесе успех в Лигата на нациите", продължи Десподов.

"Илиан Илиев донесе професионализъм, който до момента е показвал в Черно море. Както виждате „моряците“ направиха добър сезон, завършиха втори и се справиха по много добър начин. Треньорът има заслуга за това. Успява да балансира и да създава добра атмосфера, но и да се работи сериозно.Десет години минаха от моя дебют, първият ми мач беше точно срещу Румъния в приятелски мач. Благодарен съм на господин Ивайло Петев, тъй като ме взе на лагер и ми даде шанса. Бях с много опитни футболисти, за мен беше сбъдната мечта. С някои от тях играхме и на клубно ниво след това. Доволен съм, но пътят е много тежък", добави капитанът на България.

"Хората, които са извън спорта, а са просто любители, може би не могат да оценят колко е тежко. Коства много труд и лишения, далече си от семейството си. Когато говоря с малки деца, казвам, че е по-добре да се лишават сега, за да станат велики спортисти и после ще разберат колко е важно това. Няма слаби отбори вече и няма такива, които можем да подценяваме. Не можем да си позволим това срещу който и да е съперник. Напълно възможно е да атакуваме първото място в Лигата на нациите. Постижима цел е, разбира се, да се класираме на Световното първенство в САЩ. Всичко зависи от нас и какво ще направим на терена. Когато сме единни и вярваме в една цел, няма какво да ни спре", завърши Кирил Десподов.

Вижте повече във видеото!