Юношеският национален отбор на България (родени през 2006-а година) завърши 1:1 във втората си контролна среща с тима на Румъния. Мачът се игра на базата на румънската федерация по футбол в градчето Буфтя.

Джейсън Кодор откри резултата за домакините още в 5-ата, а Преслав Бачев изравни за България в 48-ата. В събота двата отбора се срещнаха в първата от двете срещи, а румънците спечелиха с 1:0.

Момчетата на селекционера Тодор Симов се подготвят за Европейските квалификации през есента, а днес могат да бъдат доволни от второто полувреме, в което доминираха почти през всичките 45 минути.

Румънците откриха резултата след като Янис Тарба от Селта Виго и Джейсън Кодор от Лече направиха двойно подаване и снажният централен нападател на италианския тим се измъкна от българската защита и прати топката в българската врата.

До края на първата част домакините изпуснаха още 2-3 добри възможности, най-вече чрез автора на попадението.

Едва в последните две минути на първата част атаките на българите станаха по-опасни. Изстрел от фаул на Александър Маринов от близо 13-14 метра пък мина на сантиметри край гредата.

Второто полувреме започна с атаки на българския тим и в 3-ата му минута Преслав Бачев изравни с много красив изстрел от ляво по диагонала. Както и в първата среща, пас на Васил Казълджиев го намери зад гърба на отбраната, а Бачев напредна и от движение по диагонала не остави шанс на румънския вратар Богдан Унгуреану. До края на срещата българският отбор беше много по-активен, създаде повече положения, но не успя да се поздрави с победа.