Националният отбор на България гостува на Словения в контролна среща, която ще се играе в Любляна. Двубоят е от 16:00 часа днес (8 юни) и ще можете да го проследите в развитие минута по минута в Gong.bg.

Това e втората проверка на „трикольорите“ срещу тим, който ще участва на UEFA EURO 2024. Преди няколко дни България завърши 0:0 като гост на Румъния.

Победата на Словения с 2:1 срещу Армения по-рано тази седмица удължи серията им без загуба до пет мача (4 победи и 1 равенство). Нашият отбор също е непобеден в пет поредни (1 победа и 4 равенства), в които тимът ни игра срещу отбори, насочили вниманието си към UEFA EURO 2024, като Унгария, Сърбия и Румъния.

Футболистите ни продължават да нямат загуба под ръководството на новия селекционер Илиан Илиев, който пое тима в много тежък момент в края на миналата година.

Вчера официално беше обявено, че треньорът е подписал нов договор с централата, който му позволява да продължи да съвместява работата си като национален селекционер и треньор на Черно море и след 1 юли.

Илиан Илиев: Тези мачове са основата, върху която трябва да стъпим, за да спечелим Лига на нациите

Илиев застана начело на “лъвовете” на 1 ноември 2023 г., като под негово ръководство тимът изигра пет мача до момента, в които не е допуснал нито една загуба. Дебютът на селекционера бе в евроквалификацията с Унгария в София, завършила 2:2. Последваха двубои със Сърбия (2:2), Танзания (1:0), Азербайджан (1:1) и Румъния (0:0).

Снимки: Startphoto.bg
40 снимки

„Очаквам тежък мач със Словения, имат обигран състав, победиха сериозни отбори, футболистите осъзнават важността на двубоя“, сподели Илиан Илиев в Словения.

Капитанът на националния тим Кирил Десподов сподели преди няколко дни за DIEMA SPORT по повод на израстването на тима ни: "Илиан Илиев донесе професионализъм, който до момента е показвал в Черно море. Както виждате, „моряците“ направиха добър сезон, завършиха втори и се справиха по много добър начин. Треньорът има заслуга за това.“