Илиан Илиев подписа нов договор с Българския футболен съюз, който му позволява да продължи да съвместява работата си като национален селекционер и треньор на Черно море и след 1 юли. Контрактът с националния отбор остава до 2026 г. Новото споразумение бе парафирано преди утрешния приятелски мач със Словения в Любляна. 

Илиев застана начело на “лъвовете” на 1 ноември 2023 г., като под негово ръководство тимът изигра пет мача до момента, в които не е допуснал нито една загуба. Дебютът на селекционера бе в евроквалификацията с Унгария в София, завършила 2:2. Последваха двубои със Сърбия (2:2), Танзания (1:0), Азербайджан (1:1) и Румъния (0:0).

“Израстването на отбора под ръководството на Илиан Илиев е видимо за всички. Убедени сме, че той е точният човек”, заяви президентът на Българския футболен съюз Георги Иванов. 

“Още при представянето ми казах, че бях длъжен да дойда и да помогна на националния отбор. Основната ми цел е да вдъхнем по-голямо самочувствие на футболистите, защото те качествата си ги имат. Смятам, че вървим в правилната посока”, сподели самият Илиан Илиев.

През есента България ще се изправи срещу Беларус, Люксембург и Северна Ирландия в турнира Лига на нациите.