Националът на България - Валентин Антов, говори пред медиите при заминаването на представителния тим за Словения, където в събота ще изиграе втората си юнска контрола. Бранителят заяви, че не мисли за клубното си бъдеще, а е изцяло фокусиран върху националния отбор. 
„Направих доста добър сезон, въпреки че не успяхме да се класираме за Серия А. Надявам се да излезем в почивка с добър мач и добър резултат срещу Словения.
 
Словения е един от отборите, които ще играе на Европейско. Имат футболисти на световно ниво. Поне двама-трима. Трябва да покажем добра игра.
 
Надяваме се на победа. За това отиваме, няма значение, че е краят на сезона. Ще дадем всичко от себе си и се надявам на добър резултат“.
 
Ние сме националният отбор. Трябва във всеки мач да даваме най-доброто. Опитваме се с игра, с желание, лека-полека да добиваме опит, да показваме добри неща, пука ни и искаме да постигнем целите си.
 
Искаме да побеждаваме всеки мач. Излизаш на терена, за да печелиш. Трябва ни повече самочувствие. Когато се смени треньор, трябват няколко мача. Да вкарваш голове, е неизменна част, за да побеждаваш. Пожелавам си да вкараме няколко и да победим.
 
Може би самочувствието искам да го видя. Поради напрежение и ред причини при нас го няма. Имаме добри футболисти с качества. Не мога да говоря кой какво трябва. Можем да показваме добри неща на терена. Надявам се да успеем и да носим радост с победи.
 
Няма какво да влияе бъдещето ми. Ще видим какво следва за мен. Националният отбор е съвсем различно нещо. Дошли сме да дадем всичко за националния отбор. Винаги, когато показваш добри игри, идва самочувствието. Мачовете и съперниците са различни. Искаме да покажем най-доброто от себе си.
 
Не искам да спекулирам, лятото е дълго. Надявам се да ми предстоят добри неща в добър клуб, възможно на най-високо ниво. Предстои да видим“, заяви Антов.