Селекционерът на България Петър Хубчев призна, че тимът му е аутсайдер в утрешната квалификация срещу Швеция в Солна. Той допълни на официалната пресконференция преди двубоя, че най-вероятно ще направи няколко промени в състава си в сравнение с мача с Франция преди три дни.

„Едва ли сме забравили на 100% загубата от Франция. Ако има изобщо нещо положително от този мач, трябва да акцентираме на него. Едва след мача с Швеция ще правим анализи как сме се представили в тези квалификации. Мисля, че ще има промени в състава, но не знам колко ще бъдат те. Това са два тежки мача за няколко дни. Определено има умора в някои от футболистите, особено тези, които играят редовно за клубовете си“, коментира той.

Относно липсата на Ибрахимович в състава на Швеция и отказването му от националния отбор, Хубчев сподели: „Това е голяма загуба за шведския национален отбор, но се съмнявам, че той ще промени стила си само заради липсата на Ибрахимович. Швеция разчита преди всичко на силов футбол, агресивен стил и дълги топки. Ще се опитваме да противодействаме на това. Имат 3-4 футболисти, на които трябва да обърнем специално внимание. Иска ми се да владеем повече топката.“

„Всеки един трябва да дава максимума от възможностите си – при някои те са повече, при други по-малко. По-важно е всеки да отиде на максимума си. Това ще бъде мотив за повиквателни за следващите мачове. Преценките ще правим след мача с Швеция“, каза още той.

Хубчев коментира и неприятната тенденция България да играе слабо в Швеция.

„Да, наистина, тук играем много трудно. Но ако това е някаква традиция, то традициите са, за да бъдат нарушавани. Опитваме се да сме реалисти. В момента не сме в най-доброто си състояние, както и футболът в България като цяло. И в мача срещу Франция и утре няма да сме в ролята на фаворит, напротив, ще бъде в противоположната. Приемаме тази роля, но ще видим дали ще се оправдае накрая“, сподели още Петър Хубчев.  

КАК ЩЕ ЗАВЪРШИ МАЧЪТ ШВЕЦИЯ - БЪЛГАРИЯ, ГЛАСУВАЙ ТУК!