Старши-треньорът на Ботев Враца Адалберт Зафиров обяви, че отборът му има нужда от промяна, за да се върне на правилния път в представянето си. Това трябва да стане още тази събота /7 март/, когато врачани посреща „Созопол” в мач от 17-ия кръг на „Б” футболна група.

„Нужни са ни точки, затова промяна ще има. Не се нуждаем толкова от персонални промени в състава, колкото в мотивацията на момчетата и желанието им да спечелят даден мач”, заяви Зафиров. Той припомни, че в първите 30 минути в предишния мач на тима срещу „Добруджа” отборът му е изглеждал зле. Липсата на концентрация в края пък донесе първата загуба през пролетта за врачани.

„Мисля, че футболистите разбраха грешките си през седмицата и вече са готови да се хвърлят за трите точки. Аз им вярвам и не се съмнявам, че ще направят всичко необходимо, за да спечелим победата в събота”, допълни наставникът на врачани. Той допълни, че „Созопол е труден противник, който се представя солидно и не случайно е в средата на таблицата. Зафиров допълни, че няма достатъчно информация за представянето на противника, но се надява това да мобилизира тима му и футболистите на „Ботев” да се хвърлят още след първия съдийски сигнал в битката. Наставникът очаква подкрепа и от трибуните, тъй като феновете са част от отбора и го подкрепят, когато е най-трудно.

Врачани са домакини във втори пореден мач, който ще се играе на стадион „Локомотив” в Мездра. Двубоят е от 15.30 часа в събота /7 март/, а от ръководството на Ботев не възнамеряват да променят цената на билетите за него и те остават на цена от 2 лева.