Отборът на Пирин Бл продължава да бъде без загуба в контролите,  след като победи „Септември“ в Симитли с 2:0. 

"Орлетата" направиха страхотно първо полувреме когато паднаха и двата гола и когато бяха направени по-хубавите неща на терена. Много силен мач изнесе Мартин Тошев срещу бившите си съотборници от Септември. 

Той започна на върха на атаката, като титуляр и след хубав пас от дълбочина в 12-ата минута влезе в наказателното поле и със силен удар по земята откри резултата. 10 минути по-късно отново Тошев с хубаво извеждащо подаване намери Тони Тасев, който с много силен удар с лев крак от 13-14 метра нацели напречната греда. 

В 38-ата минута вратарят на домакините Карадалиев  и Николов не се разбраха за една топка, която последният върна много лошо с глава и Васил Туджаров от близо на празна глава нямаше как да сбърка, като оформи крайното 0:2. Футболистите от Симитли стигнаха до няколко разбърквания в наказателното поле на "орлетата", като така и не можаха да създадат чисто голово положение през целия мач.  

За отбора на Септември в игра влязоха и новопривлечените опитни футболисти Костадин Марков и Радослав Бачев, дебютира и новото попълнение Илиян Илиев от Миньор Перник. 

За Пирин пълни 90 минути изиграха централните защитници  Георги Георгиев и Стилян Николов, а особено след почивката Йордан Самоковлийски даде шанс  да поиграят почти всички налични играчи с изключение на контузените Драги Коцев и Румен Сандев.  

С тази контрола приключи и подготвителният лагер  на орлетата в Белица. Те ще подновят занимания в понеделник на стадион „Христо Ботев“.  Отборът на Септември пък остана без победа в предсезонните контроли и е очевидно, за треньора Спас Стоименов и момчетата му, че предстои много работа.