Пирин Бл и Банско завършиха наравно в здрав мач, игран на стадион „Св. Петър“. Контролата, която завърши 1:1 бе поредна и за двата отбора, които си размениха по едно попадение в първите 15 минути.

Домакините започнаха много навито и в 7-ата мин. след центриране на Димитров Виктор Шишков с глава от близо откри резултата, като наказа грешка на вратаря Ганев. За родения в Гоце Делчев нападател това бе първият мач с екипа на Банско, след като преди това бе на проби и в Марек.

В 15-ата минута Томислав Павлов вкара първия си гол с екипа на Пирин и изравни резултата. Перничанинът получи хубав пас от дълбочина и от границата на наказателното поле със силен удар с левия крак изравни резултата. 5 минути по-късно домакините отново можеха да поведат, като отново Шишков с глава пропусна от около 3-4 метра.

4 минути преди края на първото полувреме капитанът на „орлетата“ Георги Георгиев след центриране на Благов от фаул изпрати топката на сантиметри от страничната греда. В началото на второто полувреме домакините имаха претенции за игра с ръка в наказателното поле, но главният съдия Иван Бабанов не отсъди дузпа. Влезлият като резерва Мартин Тошев игра много силно през второто полувреме и пропусна двете най-добри положения за Пирин в 54-ата и 69-ата минута. Особено фрапиращ бе пропускът при второто положение, когато дошлият на проби бивш футболист  на Пирин Разлог Цветан Варсанов центрира прострелно в наказателното поле и от 3-4 метра от въздуха Тошев изпрати топката буквално на сантиметри от страничната греда.

В двубоя в Банско много добре се включи резервният вратар Стоян Васев, който на два пъти направи добри спасявания при атаки на Хаджииванов и Тошев. За домакините в 58-ата минута Слави Шопов отправи страхотен удар от около 25 метра, който вратарят Бахтарлиев майсторски спаси.

Така Пирин Бл продължава серията си от 4 мача без загуба в контролите.

Следващата проверка за възпитаниците на Йордан Самоковлийски е в събота, от 10.00 часа, със Септември в Симитли, а пак по същото време Банско ще гостува на Пирин Гоце Делчев.