Президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков даде своя коментар относно ремонтирането на осветлението в общинската зала Стара Загора.

От няколко години насам слабото осветление в залата пречеше за нормалното провеждане на различните спортни мероприятия, които се състоят там, включително и баскетболните срещи на Берое.

От федерацията дори заплашиха, че „зелено-белите” ще трябва да играят своите домакинства извън Стара Загора. Благодарение обаче на бързата реакция на кмета на града Живко Тодоров този проблем бе отстранен и днес беройци ще приемат тима на Спартак Плевен в „своя дом”.

„Кметът Живко Тодоров за пореден път показа, че е изключително сериозен човек, който държи на думата си. Благодарение на него, отборът на Берое е това, което е. Без кметове като него спортът в България просто няма да го има. Неслучайно в Стара Загора има такъв отбор, с амбициозен треньор като Любомир Минчев“, сподели Глушков пед beroebasket.com.

Президентът на БФБ сподели и впечатленията си от представянето на Берое от началото на сезона, както и за нивото на първенството в НБЛ.

„Берое определено започна силно сезона и със сигурност в клуба ще се надяват на по-добро класиране спрямо миналия. Иначе смятам, че настоящото първенството определено е интересно. Това което е различно тази година е, че през миналия сезон в повечето отбори залагаха на състезатели със сериозна класа и качества, на които се разчиташе много. Тази година клубовете дават повече шанс на българските играчи да покажат своите възможности, което лично мен ме радва”, завърши Глушков.