Играещият старши треньор на Берое (Стара Загора) Жаклин Златанова не скри радостта си след спечелената четвърта поредна титла в женското баскетболно първенство на България. Златанова заяви, че този успех не е бил очакван след трудностите пред отбора в началото на сезона.

„Очаквахме, че ще бъде трудно. Знаехме, че Монтана са крайно мотивирани. Показаха го на мачовете като домакини. Много изравнен финал. Мисля, че тази година се показа изравняването на силите в женското първенство. Смятам, че догодина ще е дори още по-оспорвано. Много емоционален финал, от който женският баскетбол може да спечели много“, коментира след срещата Златанова.

„Домакинското предимство ни помогна много. Цял сезон вкъщи играем много по-силно. Затова беше много важно да завършим първи в редовния сезон, за да се възползваме от домакинския фактор. С тази невероятна атмосфера, която се създаде, сякаш имахме шести играч на полето. Благодарни сме на хората, които дойдоха да ни подкрепят, защото те оказаха голямо влияние на развоя на мача“, каза още пред БТА играещият старши треньор на Берое.