Волейболистите Евгени Иванов - Пушката, Стойко Ненчев, Иван Колев, Методи Ананиев и Георги Манчев ще са сред празничните герои на лято 2014.

Те ще станат част от първата лятна акция на Holiday Heroes, които този уикенд организират благотворителен турнир по плажен волейбол в Beach Bar, Serdika Center. В състезанието ще се включат отборите на Mtel, Lactima, Vivacom, Порше БГ, VMWare, Great Wall, Musala Soft, Градус-1, Advanced Nutrients и Right Rental, а събраните средства от техните входни такси ще помогнат на Holiday Heroes за пети пореден път да осигурят достойна празнична трапеза на хиляди български семейства в нужда. 

Ваолейболни национали

източник: info@holidayheroes.bg

Професионалните спортисти ще се включат като ментори на отборите, за да им помогнат да спечелят със съвети и мотивация. За тях това не е първият път, в който проявяват съпричастност към хора в нужда. Един от първите празнични герои на Holiday Heroes е Евгени Иванов.

Той подкрепя каузата от Коледа 2013, включвайки се в инициативите й досега. Пушката дари играчки за деца от семейства в нужда, предостави екипа си от националния отбор на благотворителен търг и посети дома на пенсионерка, за да и занесе лично празничен пакет с хранителни продукти.

Ваолейболни национали

източник: info@holidayheroes.bg

Но това не е първата форма на директна благотворителност, в която участва. Докато се състезава за Туркоан, Франция, бившият национал неведнъж посещава с отбора си дом за деца със специални нужди. 

Подобни жестове на доброта са проявявали още Методи Ананиев и Иван Колев. За времето, в което Ананиев играе в Полша, той посещава с отбора си училища и детски лечебни центрове. Иван Колев също има опит с директната благотворителност. С полския си клуб посещат болници и специализирани детски училища. Освен да отделят време, за да се срещат с хора със специални нужди, волейболистите споделят, че на почти всички мачове осигуряват и места за хора с увреждания. 

Ваолейболни национали

източник: info@holidayheroes.bg