По неписано правило репортерите на Гонг са винаги готови за всякакви спортни предизвикателства. В поредното доказателство се превърна една от чаровните дами в екипа на медията - Инес Павлова. Неуморната фурия в спортния отдел на Гонг съчета работата с удоволствието по време на честването на Деня на българския спорт в НСА.

Докато отразяваше турнира по плажен волейбол, който бе голямата атракция на спортния празник, Инес получи изненадваща покана да реферира една от срещите. Наложи се известна доза увещания, като в крайна сметка Павлова склони да се качи на стола на главния съдия. А може би най-вече заради изричното настояване на национала Боян Йорданов да си партнира с журналистката, тъй като той влезе в ролята на втори съдия, макар водещият на състезанието по плажен волейбол да го обяви за главен аниматор на шоуто.

И тъкмо лъчезарната ни колежка да започне да изпълнява съвестно внезапно изникналите допълнителни задължения, се оказа, че няма свирка. От двете страни на мрежата за четвъртфинален сблъсък чакаха Ивайло Гаврилов и Ники Кънчев, както и националката ни по плажен волейбол за миналата година Ева Чолакова.

Кулминация дойде, когато появилият се сред зрителите футболен рефер Цветан Георгиев, известен с прякора си „Малката баничка”, предложи своята свирка на Инес Павлова, но репортерката на Гонг любезно отказа и ръководи мача дори без принципно изключително необходимия за плажен волейбол атрибут.

„Тъкмо да видиш какво ни е на нас, ама хубавото е, че твоите отсъждания не ги оспорват”, пък подхвърли многозначително Георгиев.