Сексапилните представителки на НСА Ивана Боянова и Джесика Николова спечелиха титлата на турнира по плажен волейбол в Божурище от Националната верига за девойки. В надпреварата до 22 години, Ивана и Джесика показаха, че освен с чар разполагат и със сериозни волейболни аргументи, побеждавайки на финала Дани Найденова и Диана Николова. По този начин дуетът оглави ранглистата, според която ще бъдат определени българските представители на Европейското първенство за младежи и девойки до 22 години през август във Варна. Преди последния решаващ турнир, който започва от днес в Габрово Боянова & Николова са с 44 точки.

Красавици от НСА спечелиха турнира по плажен волейбол в Божурище

Основните им преследвачи - докато Теодора Симеонова и Никол Николова от Марица спечелиха малкия финал в Божурище, надделявайки над представителите на Шумен Светослава Ганчева и Ралица Василева с 2:0 (21:18, 21:19). Така пловдивчанки превзеха второто място с 40 точки.

Красавици от НСА спечелиха турнира по плажен волейбол в Божурище

В надпреварата до 18 години триумфираха отново представители на пловдивския Марица. Вангелия Рачковска и Тереза Иванова надделяха в оспорвания финал над Петрова & Кьосева с 2:1 (21:15, 15:21, 15:13). Малко по-лесна беше успехът на пловдивчанки в полуфиналния им мач – 2:0 (21:11, 21:16) над Ценова & Ценова. С тази победа в Божурище Вангелия & Тереза се превърнаха във фаворитки при избора на БФВ коя девическа двойка да представи България в битките в Група H от Зоналната фаза на дебютната Европейска отборна купа по плажен волейбол за подрастващи на 25 август в руската столица Москва.